Анчелоти: Мачът е важен за бъдещето на Юнайтед и бъдещето на Челси


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти смята, че срещата с Манчестър Юнайтед тази вечер ще помогне на отбора му да се върне в борбата в края на сезона. Според него, моментът на сблъсъка между двата тима е много подходящ, защото при евентуална победа, увереността на неговите играчи ще нарасне още повече, особено след добрата игра и победата срещу Копенхаген.

„Това е важен за тях мач, но и за нас също. Важен за бъдещето на Юнайтед, важен и за бъдещето на Челси. Мисля, че той идва в най-удачния момент. Уверен съм, че може да направим всичко, което е според силите ни, за постигнем победата", заяви Анчелоти за Sky Sports.

„Разбира се, няма да ни бъде никак леко, защото Юнайтед до този момент е най-силния отбор в Англия, но ние се надяваме да играем добре и да победим. За нас тази победа е важна, не толкова заради резултата, а за да увеличим своята увереност след успеха над Копенхаген, защото тогава играхме добре и тази вечер можем да направим следващата си крачка”, продължава италианския специалист.

„Юнайтед може и е в състояние да реши сам съдбата си. Ако съм честен, за нас е трудно да ги догоним. Има и други мачове, които предстои да изиграем, но нашата цел е да останем в  Голямата четворка”, допълва мениджъра на Челси.

„Анелка може да покаже, че е топ играч. Той има голяма скорост, когато му се освободят пространства. Но да се намери такова в домакинските срещи е трудно. Всичко зависи от това, как ще играе противника. Не мисля, че точно Юнайтед ще ни ги даде, но ние ще се движим много и ще се намираме на нужното място в нужното време, ще контраатакуваме и тогава може би Анелка ще може да прояви себе си”, продължава наставника на „сините”.

„Торес ще участва активно в играта, но не зная колко време ще е на терена. Разбира се, за един нападател е важно да вкарва. В последния ни мач имаше четири положения за гол и отлично се вписва в играта на отбора. Харесва ми представянето му и това, че е недоволен от липсата на попадения. Тази вечер мисля, че той ще вкара”, завършва Анчелоти.

95