Шок за Венгер: Ван Перси може да не играе срещу Барселона


Н. Гавазов

Арсенал е изправен пред вероятността да не може да разчита на своя нападател Робин ван Перси в срещата-реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Барселона, съобщава новината Daily Telegraph. Както е известно, 27-годишния холандец вкара изравнителния гол за загубата на „артилеристите" от Бирмингам с 1:2 във финала за Купата на Лигата, но се нарани в коляното по време на мача и днес ще премине обстойни медицински прегледи, които ще покажат действителното му състояние.

Тази новина е истински шок за мениджъра Арсен Венгер, който разчита на нападателя си. Французинът потвърди също информацията: „Перси има проблеми с коляното".

Ван Перси се намира в прекрасна форма и след завръщането си от дълговременна контузия вкара 13 гола в 11 мача. Арсенал, въпреки че загуби от Бирмингам продължава борбата в още три турнира - Висшата лига на Англия, Шампионска лига и Купата на Англия - турнира, в който в сряда лондончани ще преиграят мача си срещу Лейтън Ориент. Много е вероятно холандеца да не вземе участие в този двубой, с цел да му бъдат съхранени силите за срещата с Барселона.

 

99