Арсенал вади 20 милиона за Рейна


Н. Гавазов

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер възнамерява да привлече стража на Ливърпул Пепе Рейна, като по такъв начин ще реши окончателно проблемите си с вратарския пост в тима, съобщава новината Daily Star. Според информацията, сумата по трансфера възлиза на 20 милиона паунда, които „артилеристите" няма да се поколебаят да платят.

28-годишният страж от своя страна ще си търси клуб, който през следващия сезон ще играе в Шампионската лига. Някои медии вече свързаха испанския национал с преминаване на „Олд Трафорд", но от Ливърпул едва ли ще се съгласят на подобен трансфер.

Спекулациите след загубения финал за Карлинг Къп от страна на Арсенал дадоха повод да се заговори усилено, че Пепе Рейна ще премине при лондончани, въпреки че младият Войчех Шченсни намери титулярно място в състава. Агентът на испанеца Мануел Гарсия Куилон ще разговаря с Ливърпул, откъде ще се опитат да стартират преговори за нов договор, в който заплатата на клиента му да бъде 110 000 паунда на седмица. От друга страна Кени Далглиш ще се опита да убеди Рейна, че клуба е на правилния път и ще се завърне в Шампионската лига - нещо, което ако се случи ще бъде едва след два сезона - време, което Рейна не може да чака.

 

101