Сър Алекс: Очаквам да изпратят Рууни на електрическия стол


Н. Гавазов

25-годишният нападател на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се оказа в центъра на скандален епизод, който се получи в мача срещу Уигън, когато умишлено удари в лицето полузащатника на домакините Макарти и напълно предсказуемо наставниците на двата отбора - Роберто Мартинес и Сър Алекс Фъргюсън заеха напълно полярни позиции.

Инцидентът се случи в началото на мача, когато резултата все още не беше открит. Рууни се опита да се измъкне от опеката на младия играч, но не успя и на телевизионните камери се видя ясно как удря с лакът своя опонент. Реферът Марк Клатенберг прекъсна действията на 22-та и назначи наказателен удар в полза на Уигън, но не наказа звездата дори с жълт картон.

„Рууни се измъкна леко и явно му провървя щом не получи червен картон. Ако разгледате отново инцидента, ще видите как той умишлено удря моя играч. Това беше ключовия момент в срещата, защото, ако те бяха останали с десет човека нещата щяха да се развият по съвсем друг начин. Всички сме разочаровани от решението на арбитъра", заяви Мартинес за Sky Sports.

Напълно очаквано, като главен адвокат на Рууни се представи неговия мениджър Сър Алекс Фъргюсън.

„Нищо не стана кой знае какво, но както винаги, сега Футболната асоциация ще разгледа случая, защото ще бъде подложена на натиск да вземе мерки. Сега пресата ще започне своята кампания Рууни да бъде наказан за мача във вторник или да бъде изпратен на електрическия стол. Това е невероятно. Аз ви съветвам да следите внимателно пресата, защото това ще бъде много интересно", добави от своя страна мениджърът на Юнайтед.

 

90