Рууни: Двата ни мача с Челси ще покажат къде ще иде титлата


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни заяви, че най-трудната част от сезона е останала зад гърба му. Той допълни, че в момента се чувства наистина добре, след като в началото на кампанията пропусна няколко срещи и е имал чувството, че е бил извън отбора. Както е известно, снощи нападателят игра за „червените дяволи" при победата им с 4:0 над Уигън и отбеляза третия гол след асистенция на Димитър Бербатов.

„В момента се чувствам наистина много добре. Трябва да кажа, че това беше наистина труден сезон за мен - може би най-трудния, който някога съм имал. В началото бях попитал за трансфер - нещо, което аз наистина не бих искал да става, но взех правилното решение да остана, защото смятам, че Юнайтед винаги ще търси трофеите. Пропуснах няколко мача, не вкарвах голове и чувствах, че съм извън отбора, което ме разстройваше. Хубавото е, че сега се чувствам свеж, когато повечето ми съотборници са изтощени", заяви Рууни за ITV Sport.

„По това време на сезона обикновено натискаме педала и смятам, че имаме нужния опит, за да подложим на натиск останалите отбори. Не говорим за спечелване на дубъл или само на един трофей. Просто мислите ни са съсредоточени в това да спечелим срещата си, а след това и следващата и така до края. Но искаме да си върнем титлата обратно, защото е тежко да я загубим от Челси. Можем да го направим само, ако ги победим, но зная, че ще бъде трудно, защото те ще си мислят същото. Но смятам, че двата ни мача с тях ще покажат и къде ще иде титлата", завършва нападателя

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



124