Сър Алекс: Изборът на състав се превръща в нощен кошмар за мен


Н. Гавазов

На пресконференция преди днешната среща с Уигън, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че от последната среща с журналист преди мача с Олимпик Марсилия, няма никакви изменения в кадрово отношение. Както е известно, днес от 17:00 часа на „DW Стейдиъм" Уигън приема Юнайтед в двубой от 28 кръг на Висшата лига на Англия.

„Относно травмите в отбора, няма никакви изменения. Правим всичко възможно да възстановим Райън Гигс и то да излезе срещу Уигън. Майкъл Оуен тренира и има шанс да се появи в игра. Завръщането на Фърдинанд и Евънс се очаква да бъде срещу Ливърпул в края на следващата седмица. Парк след две седмици ще се завърне в строя. Андерсон се прибра от Португалия и сега ще го наблюдаваме внимателно колко бързо ще се възстанови", заяви Сър Алекс.

„Майкъл Оуен периодично ме кара да изпитвам чувство на вина, когато избирам нападателите за всеки един мач, защото това е най-опитния ми футболист в тази линия на отбора и на неговата възраст всяка минута на полето е ценна. Той е важен играч за нас и дано да се възстанови по-бързо, защото дай Боже, но ние ще участваме до самия край на всички възможни турнири. Откакто е в отбора, той никога не ме подведе и винаги е действал прекрасно около наказателното поле на противника. Струва ми се, че влязохме в най-важния отрязък от сезона и аз ще имам нужда от всеки един играч. Опитът ми говори, че в съвременния футбол всяка една сила е важна на терена. Това обаче е мой проблем. Всеки път през сезона, изборът на състав се превръща в нощен кошмар, защото трябва да оставям на пейката все добри футболисти. Особено във важните мачове това е много страшно", допълва шотландския специалист.

„Имаме известно безпокойство относно факта, че Уигън постави нова трева на стадиона си. Според заплануваното, всичко би трябвало да е нормално и аз се надявам да е така и да няма изненади. Но мачът така или иначе ще е труден. На моменти те играят отличен футбол и в момета са в прекрасна форма. Важното е да запазим нашия импулс, защото в края на май ще празнува най-балансирания и стабилен отбор", заяви мениджъра на Юнайтед.

Босът не пропусна да отговори и на Джон Тери, който през седмицата заяви, че Челси може да се върне в битката за титлата, ако победи „червените дяволи".

„Разбира се, никой не иска да се предава и всички правим максимума, за да разстроим съперника. Но на тях ще е трудно да се върнат в преследването на титлата, защото загубиха много точки. Аз вече казах - само стабилност в представянето може да донесе спечелването на Висшата лига и именно в тази посока настройвам моите момчета", завърши Сър Алекс.

 

97