Фабрегас няма да играе на финала за Купата на Лигата


Н. Гавазов

Капитанът на Арсенал Сеск Фабрегас заради травма на подколянното сухожилие няма да може да вземе участие във финала за Купата на Лигата срещу Бирмингам в неделя. Както е известно, 23-годишният испанец получи сегашната си контузия в мача от Висшата лига срещу Сток Сити в сряда вечер и се наложи да бъде заменен още в 14-та минута на срещата.

Вчера полузащитника обеща да направи всичко възможно, за да се възстанови и изведе Арсенал срещу Бирмингам в мач, в който пред „артилеристите" се открива възможността да спечелят първия си трофей от шест години насам. Късно снощи обаче, на страниците на официалния сайт на клуба мениджърът Арсен Венгер съобщи още един път, че Фабрегас няма да вземе участие в неделния мач.

„Това е много малка травма, но точно тя ще попречи на Сеск да не играе в неделя. Колко дълго ще продължи това аз не знам, но в неделя е сигурно, че той няма да бъде с нас. Много е разстроен и за съжаление аз му съчувствам. Единственото, което бихме могли да направим е да спечелим Купата на Лигата, защото неговата заслуга в този турнир е голяма", заяви Венгер.

 

100