Смолинг: Когато Рио е контузен, идва моето време


Н. Гавазов

Младият защитник на Манчестър Юнайтед Крис Смолинг смята, че все още му е рано да се конкурира с Рио Фърдинанд и когато титуляра оздравее, той без никакви въпроси ще бъде принуден да отстъпи мястото в основния състав. В сряда вечер 20-годишният Смолинг за пети път в своята кариера бе в стартовия състав на Юнайтед в мач от Шампионската лига. Отбраната на „червените дяволи" действаше безгрешно, а отбора си не подведе и най-младия играч в тима.

За изобилието от игрова практика Смолинг трябва да благодари на 32-годишния Фърдинанд, който в последно време много често получава травми. Крис обаче смята, че все още му е много рано да се конкурира със здравия Рио.

„Когато ти дадат фланелка и място в този отбор, разбира се, че не ти се иска да се разделиш с нея. Аз знам, че Рио е главния играч. Но когато е контузен, идва моето време. Това е отговорно наистина - да заменяш Фърдинанд. Надявам се, че със своята игра в мачовете, в които се удава да вземам участие аз успявам да се отблагодаря на своя треньор и да докажа, че избора му е правилен. Знам също така, че ще трябва да чакам, когато Рио е здрав, но аз съм длъжен винаги да бъда готов, защото на никого не е приятно да седи на пейката", заяви Смолинг за ESPN.

 

103