Катарското кралско семейство ще предложи 1.5 милиарда паунда за Юнайтед


Н. Гавазов

Катарското кралско семейство е готово подготвя нова оферта за Манчестър Юнайтед. Според Daily Mail, арабите ще предложат 1.5 милиарда паунда на настоящите собственици на клуба, след като американското семейство Глейзър, вече отхвърли една оферта от катарците, но новото подобрено предложение може да ги накара да премислят своите виждания.

Източник, близък до семейство Ал Тани, което управлява богатото на петрол емирство, потвърди, че семейството е дало оферта от малко над 1 милиард в началото на месеца, която е била отхвърлена от американците, които са поискали сума от около 1.8 милиарда британски лири. Ал Тани обаче са готови да качат мизата, като отчасти решението им е мотивирано от съперничеството с кралското семейство от Абу Даби, които са собственици на градския съперник на Юнайтед- Манчестър Сити.

Така футболните терени в Манчестър може да се превърнат в бойно поле за доказване на възможностите на двете богати емирства в лицето на техните управници.

От Ман Юнайтед продължават упорито да отричат информациите, че са получавали каквато и да е била оферта от Qatar Holdings, който е дъщерна фирма на Qatar Investment Authority, която пък държи правата за добив на петрол в страната. Според източници, близки до семейство Ал Тани, офертата може би е била отправена на личен разговори между двете страни или чрез отделен човек, без да бъдат уведомявани официалните лица от клуба.

 

102