Рамзи се завръща и ще може да играе срещу Лейтън


Н. Гавазов

Полузащитникът на Арсенал Аарон Рамзи ще се завърне на разположение на клуба си и отново може да играе за „артилеристите" още в преиграването на срещата от 5 кръг на турнира за Купата на Англия срещу Лейтън Ориент. Както е известно, преди година защитника на Сток Сити Шоукрос счупи крака на Рамзи. Уелският футболист обаче положи огромни усилия, за да се възстанови и в края на ноември бе отдаден под наем на Нотингам Форест, за да натрупа игрова практика, а след това премина в своя бивш клуб Кардиф Сити.

Тази събота срокът на сделката изтича и 20-годишният полузащитник ще се завърне на „Емирейтс". Мениджърът Арсен Венгер потвърди, че Рамзи няма да бъде изпращан повече в други отбори и остатъка на сезона ще играе за Арсенал. По такъв начин, Ааарон може да направи своя дебют за тазгодишната кампания на „артилеристите" още следващата седмица при домакинството на Лейтън Ориент.

„Той е под наем до събота. След това се завръща и още в сряда ще може да направи дебюта си срещу Лейтън. Получихме добри отзиви за него при представянето си в Кардиф и няма как да не сме доволни. Ще видим как ще се представи в сряда, но мисля, че Арсенал спокойно може да разчита на него", заяви Венгер пред клубната телевизия на лондончани.

 

107