Линдегаард: Когато дойдох в Юнайтед, директно ми казаха, че съм дебел


Н. Гавазов

Вратарят на Манчестър Юнайтед Андрес Линдегаард призна, че след преминаването си на „Олд Трафорд", диетата е била първото нещо на което треньорския щаб го е подложил. Според датчанина, това го е изненадало много, защото изобщо не е предполагал, че е с наднормено тегло, както и факта, че в тима се държи изключително много каква храна се приема от футболистите.

„Първото нещо, което ми се случи, когато дойдох в Манчестър Юнайтед беше да ми се назначи диета. Директно ми казаха, че съм дебел, прекалено дебел дори. Изненадах се, защото смятах, че аз съм в рамките на нормалните килограми, но се оказа, че тук не мислят така. Обясниха ми как и кога трябва да се храня, както и каква храна да поемам - колко въглехидрати, какви плодове да ям и кои да избягвам", цитира Tipsbladet думите на Линдегаард.

„Има правила, които трябва задължително да бъдат спазвани, или както говори моя треньор Сър Алекс - диетата е задължителна, дори когато се намираш в края на кариерата си и на врата си имаш много медали", допълва вратарят.

Бившият треньор на Линдегаард - Рекдал, побърза да отговори в хумористичен тон на вратаря, който пристигнал в лагера на „червените дяволи" с излишни килограми.

„Трудно ми е да повярвам, че той ги е качил след като ни напусна, защото отпуската му беше много кратка. Мисля си обаче, че е напълно възможно да е отпразнувал новия си договор с с много ядене и „Калсберг" (Б.ред. - бира)", цитира изданието Рекдал.

 

114