Ман Юнайтед удвоява заплатата на Фернандеш


Н. Гавазов

Манчестър Юнайтед обмисля да предложи нов договор на полузащитника  Бруно Фернадеш. Според информация на Mirror, босовете на "червените дяволи“ ще започнат разговори с играча малко преди началото на европейското първенство през юни. Очаква се те да му предложат удвояване на заплатата, която получава в момента.

26-годишният португалец бързо се превърна в най-важният футболист на Ман Юнайтед след трансфера си от Спортинг (Лисабон) през януари 2020 година.

Този сезон той е водещият голмайстор на отбора с 27 гола и 17 асистенции в 53 изиграни мача. Той има договор с клуба за още четири години, но въпреки това шефовете искат да го обвържат за още по-дълъг период.

На "Олд Трафорд“ са готови да възнаградят Фернандеш със седмична заплата от 200 хил. паунда на седмица, което почти двойно в сравнение със сегашните 110 000 паунда. В преговорите между двете страни едва ли ще има много проблеми. Все пак се очаква и футболистът да постави някои свои условия. Той ще иска да знае какви са плановете за селекция отбора за следващите години. Той иска да научи и дали в клуба ще остане Пол Погба, чийто договор изтича след година.

255