Хенри: Тук съм, за да направя Ливърпул конкурентен на Юнайтед


Н. Гавазов

Собственикът на Ливърпул Джон Хенри заяви, че твърдо е решен да се конкурира с Манчестър Юнайтед, съобщава The Mirror. Американският бизнесмен призна също така, че има планове за това как измести „червените дяволи" от водещата си позиция в английския футбол и да даде нов тласък в съперничеството между двата най-големи отбора в историята на спорта.

„Ние искаме да бъдем най-добрите във футбола. За това аз съм тук, за това сме създали и тази организация в работата си. Искам да бъдем конкурентни на най-високо ниво в най-популярния спорт. Клубът е прекарал последните си две години във въртене в кръг и ние искаме сега да продължи напред. Това означава, че трябва да се конкурира с Юнайтед", цитира The Mirror Хенри.

„Трудно е човек да си представи по-голямо съперничество в света на спорта от това между Юнайтед и Ливърпул. Когато разбереш, че всеки път 400 милиона души гледат техните мачове, тогава разбираш колко е голямо то. Ние от Fenway Sports сме щастливи да бъдем в средата на най-голямото съперничество в историята на спорта и смятаме да го продължим успешно", завършва американецът.

 

104