Лампард: Капитанската лента е най-голямата чест в кариерата ми


Н. Гавазов

Франк Лампард смята, че капитанската лента, с която ще изведе националния отбор на Англия е най-голямата чест оказвана му някога в кариерата на футболист. Както е известно, в сряда вечер Трите лъва излизат срещу Дания в приятелски мач и поради контузиите на Фърдинанд и Джерард, полузащитникът на Челси ще бъде капитан на отбора.

„Аз винаги ще съм горд от този факт в моята кариера. Бил съм много пъти капитан и съм чакал търпеливо своя ред, но да получа това право в националния отбор е много за мен. Няма как да не съм развълнуван. Съжалявам за отпадането на Джерад и Фърдинанд, но така получил този шанс", заяви Лампард за ВВС.

„Няма да бъда е нещо по-различен в играта си и ще правя това, което правя и в Челси. Ще помагам на хората около мен и ще давам пример с действията си. Бекъм беше един голям капитан, а аз имам щастието в Челси да играя също при един силен капитан какъвто е Джон Тери. Джерард се представя по същия начин и той прави така нещата, че кара всички да го следват. Младите момчета са гладни за успехи и ето защо е много важно за мен да поведа отбора и да ги насърча да играят", завършва Лампард.

 

106