Клоп: Не видях, че имаме право да играем в ШЛ


Н. Гавазов

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира изпуснатата  победа на отбора на Ливърпул в мача от 33-ия кръг на Висшата лига срещу Нюкасъл Юнайтед (1: 1).

"Вкарахме страхотен гол, но не завършихме играта, когато можехме. Не направихме достатъчно, за да спечелим. Винаги може да има контраатака, която да разреши всичките ви надежди. Просто трябваше да продължим да играем нашата игра, да държим топката и да ги караме да грешат. Дадохме надежда на играчите на Нюкасъл и те заслужават да отбележат този гол. За две минути те вкараха две попадения, но Калъм Уилсън малко нямаше късмет, там топката наистина удари ръката. Но ние дори не се възползвахме от този дар на съдбата. Всъщност е трудно да се приеме това равенство.

Не знам защо това се случи. Трябваше да задържим топката до последния съдийски сигнал. Притежавахме топката в 70% от случаите, но трябваше да доведем тази цифра до 80%. Създадохме много шансове, но не вкарахме повече от един гол, така че трябва да създадем още повече. Това е целият проблем. Все още не сме успели да постигнем желания резултат.

Нюкасъл се бори до последно и ние не можахме да постигнем нищо, освен една точка. За нас този резултат е като поражение.

Ако искате да стигнете до Шампионска лига, тогава наистина трябва да го заслужите. Не видях, че днес бяхме достойни да получим правото да играем следващия сезон в Шампионска лига", заяви Клоп.

262