Шефилд Юнайтед - Арсенал: Гостите ще вземат трите точки


Н. Гавазов

Шефилд Юнайтед - Арсенал

Стадион: "Брамъл Лейн", Шефилд

Дата: 11.04.2021 г.

Час: 21:00 ч.

Съдия: Питър Бънкс

Шефилд Юнайтед и Арсенал ще закрият програмата на кръга във Висшата лига за неделя. Това е двубой между два отбора, които са големи длъжници на своите фенове и освен това се намират в почти идентична форма, макар и на различни позиции в таблицата за класиране.

Шефилд е последен в подреждането, със само 14 точки от 30 мача и е въпрос на време официално да поеме към по-долната дивизия. "Остриетата" така и не намериха миналогодишната си игра и заслужено напускат елита. Хората на Пол Хекингботъм, който замени Крис Уайлдър по-рано, загубиха последните си четири срещи, при това с голова разлика 1:11. И това говори за всичко.

Казахме, че Арсенал се намира в идентична ситуация като утрешния си съперник  - хората на Микел Артета не загубиха последните си четири двубоя, а само два, но са и без победа в този период. След 30 мача "артилеристите" събраха 42 точки и са 11-ти в таблицата за класиране, на 10 пункта от шестия Уест Хем. На този фон е странно,  че испанският специалист говори по-рано за задължително участие на Арсенал в евротурнирите, а положението на лондончани става още по-сложно след равенството 1:1 срещу Славия в Лига Европа.

Домакините са без контузените О'Конъл, Робинсън, Родуел, Шарп, Бишъм, а Балдок е под въпрос. Давид Луис и Кийрън Тиърни са отсъстващи за гостите.

Ясно е, че и двата съперника имат своите причини да търсят победата. Проблемът за Арсенал е натрупаната умора и новата среща със Славия. Лесно е да кажем, че лондончани ще прежалят срещата с "остриетата", но първо, това не е в духа на английския футбол, освен това натискът върху Артета и хората му ще се увеличи при провал срещу аутсайдера. За това предполагаме, че "артилеристите" ще се постараят да спечелят срещата, а те имат достатъчно качествен състав, за да направят това.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Арсенал 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Чембърс
Холдинг
Магаляес
Соареш
Елнени
Джака
Пепе
Роув
Сака
Обамеянг
МакБърни
МакГолдрик
Осбърн
Флек
Нороууд
Лундсрам
Балдок
Стивънс
Ампаду
Игън
   
Рамсдал
 
Шефилд Юнайтед (Пол Хекингботъм)

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Арсенал

386