Ливърпул пуска Торес срещу 50 милиона паунда и Анелка


Н. Гавазов

Ръководството на Ливърпул ще позволи на Фернандо Торес да напусне клуба преди края на трансферния прозорец утре, само срещу сумата от 50 милиона паунда и включването на Никола Анелка като част от сделката, съобщават британските медии. Според източници вътре в клуба от „Анфийлд", мениджърът Кени Далглиш е обсъдил със собственика Джон Хенри по-нататъшната стратегия и двамата са стигнали до извода, че е по-добре да продадат испанският национал на точната цена, отколкото да имат в редиците си един нещастен играч.

Както е известно, Челси вече отправи официално оферта от 35 милиона паунда за Торес, която беше моментално отхвърлена. Малко след това обаче, самият играч обяви пред медиите, че ръководството на „червените" трябва да обърне по-голямо внимание на предложението на „сините", а няколко часа след изявлението си поиска в писмен вид да бъде обявен за трансфер, с което шокира всички на „Анфийлд".

Торес има клауза в договора си, която му позволява да напусне клуба срещу сумата от 50 милиона паунда през лятото и Ливърпул е решен да не вземе и един паунд по-малко от посочената цена, което ако се случи, ще смачка британския трансферен рекорд от 2008 година, когато Сити плати на Реал Мадрид 32,5 милиона паунда за Робиньо.

Според специалистите, едва ли Торес ще липсва на Ливърпул, след като през последните две години и особено последните месеци той не се представя добре с което е критикуван постоянно. До този момент испанецът е изиграл 1895 минути за „мърсисайдци" в които отбеляза едва 9 гола и не впечатлява с играта си. На всичкото отгоре, той има заработени повече жълти картони отколкото през първите си два сезона в Ливърпул, което показва, че Фернандо е изнервен, а това едва ли би му помогнало да подобри представянето.

Евентуалното му напускане ще бъде един тъжен край за кариерата му в Ливърпул, която беше толкова обещаваща в началото - той е вкарал 65 гола в 91 мача във Висшата лига на Англия, но така и не успя да спечели нито един трофей с клуба от „Анфийлд".

 

156