Солскяер не смята, че са се появили шансове за титлата


Н. Гавазов

Кормчията на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер не смята, че победата на отбора му с 2:0  над Манчестър Сити е върнала интригата в  надпреварата за титлата във Висшата лига.

С победа в дербито Манчестър Юнайтед намали разликата до лидера Сити на  11 точки, но Солскяер смята, че това все още е твърде много.

"Ние просто се движим мач след мач, без да се заглеждаме напред. Сити е твърде напред, за да мислим, че можем да наваксаме. Миналата година изоставахме с 15 точки от Лестър, но Сити е съвсем друг въпрос ...

Дори днес те ни подложиха на  толкова голям натиск. Виждаше се, че сме изправени пред много добър отбор. Трябва да бъдете щастливи, когато се приберете с победа с 2: 0, без да пропуснете  и да показвате този вид игра.

Трябва да запазим позитивно отношение и имаме положителен отбор. Искаме да играем с високо темпо, но трябва да се защитаваме добре. Трябва да се защитаваш добре, за да можеш да пробиеш в откритото пространство. Нужно е да го правите колективно - нито един отбор в света няма да има шанс срещу Сити без колективни усилия. Трябва да сте гладен отбор, който знае, че трябва да се защитава добре, но в същото време трябва  положително да играе с топката", заяви Солскяер.

243