Карагър вижда в Ливърпул по-сериозни проблеми от защитата


Н. Гавазов

Експертът от Sky Sports Джейми Карагър смята, че Ливърпул има по-голям проблем от слабата защита.

Ден преди това Ливърпул претърпя пето поредно домакинско поражение, губейки от Челси с 1:0. В тези пет загубени мача "червените"  вкараха само един гол.

Карагър е разочарован от играта на бившия си отбор и вярва, че мениджърът  Юрген Клоп трябва да навлезе на трансферния пазар, за да купи плеймейкър, какъвто някога бе Филипе Коутиньо и след чиято продажба Ливърпул премина към друга система.

"Най-големият им проблем са головете. Те не изглеждат така, сякаш ще вкарат гол.

В мачове, в които те не вкараха, нямахте чувството, че голът им назрява ... Дори в края на последния им мач се чувстваше, че грешка на Челси е нужна за гола им.  

В момента няма увереност на чии голове можеш да разчиташ.

Дори от представянето на Салах не изглеждаше, че той може да вкара и това е по-голям проблем от това, което се случва в защитата. Шестте им атакуващи играчи не изглеждат достатъчно опасни и това е тревожно.

Те трябва да направят нещо по въпроса на трансферния пазар. Трябва да доведат някой, който да им осигури головете.

Клоп казва, че пресата на неговия отбор е по-добра, когато те нямат номер 10. Но на практика се нуждаят от номер 10, защото пресата в момента не работи. Те се нуждаят от някой между линиите, за да направят това последно подаване. Когато играта под натиск не върви добре, те нямат играч, който да направи последния пас", заяви Карагър.

297