Ливърпул отхвърли оферта на Челси за Торес


Н. Гавазов

Фернандо Торес се оказва голяма цел за Челси, след като английският шампион е предложил на Ливърпул колосалните 35 милиона паунда за испанската суперзвезда на "мърсисайдци" , съобщава The Times. Както е известно, „сините" проявиха интерес към световния шампион още през лятото, но „червените" успяха да запазят Фернандо. Сега лично собственикът на "аристократите" Роман Абрамович се е заел с трансфера на Ел Ниньо на "Стамфорд Бридж" и е предложил голямата сума, но засега опитите му удрят на камък, тъй като от "Анфийлд" моментално са охвърлили предложението.

Мениджърът на Пул Кени Далглиш държи на всяка цена Торес да остане в отбора поне до края на сезона и няма никакво намерение да го продава през зимата, независимо каква оферта може да дойде за него.

"Челси направи оферта за Фернандо, която бе отхвърлена моментално", сподели източник от „Анфийлд".

На Острова обаче се говори, че Абрамович няма да се примири с отхвърлената оферта и ще продължи с опитите си да привлече испанеца, като предложи по-голяма сума за него. Ако все пак се стигне до трансфер на световния шампион с "Ла Фурия" в лондонския тим, тогава неговият дебют за "Сините" най-вероятно ще бъде срещу настоящия му отбор Ливърпул, а мачът ще се играе на 6-и февруари.

 

96