Холуей подава оставка?


Н. Гавазов

Ръководството на Висшата лига на Англия призна в четвъртък вечер Блекпул виновен в нарушение на правилата В13 и Е20 от устава на организацията, т.е в използването на отслабен състав в мачове от първенството и глоби клуба от „Блумфийлд Роуд" с 25 000 паунда. Става дума за срещата от 10 ноември 2010 година, когато Йън Холуей на практика напълно промени стартовия състав на отбора в сравнение с предишния мач с Евертън, а на 13 ноември срещу Уест Хем го върна редовния му вариант.

На пресконференция след мача с Вила, репортери попитаха мениджъра на „мандарините" какво ще прави, ако бъде наказан. Тогава Холуей заяви, че ще подаде оставка.

„Ще започна да събирам своите вещи. Аз не мога да работя в подобно безумие. Ще подам оставка, защото не разбирам за какво говорят те. Миналата година наказаха Уулвърхемптън, което е напълно неправилно, защото всеки мениджър има право да си избира играчите, които счита, че са му нужни за даден мач", заяви Холуей.

Изпълнителният директор на Блекпул Карл Ойстън веднага реагира и побърза да предупреди мениджъра си, че няма да приеме негова оставка.

„Аз ще направя всичко по силите си, за да предотвратя подобен ход от негова страна. Той е глътка свеж въздух не само за Блекпул, а и за цялата Висша лига на Англия. Иън върши фантастична работа и заради едни принципи не си заслужава да понесем подобна загуба. Той е наистина много разстроен и разочарован, но аз негова оставка няма да приема", заяви за Sky Sports Ойстън.

 

109