Мърфи: Кейн трябва да реши


Н. Гавазов

Бившият футболист на националния отбор на Англия Дани Мърфи смята, че нападателят на Тотнъм Хари Кейн трябва окончателно да реши дали ще напусне или ще остане.

27-годишният Кейн отново води "шпорите" напред през този сезон, като вкара 14 гола само във Висшата лига. Въпреки това перспективите отборът на Жозе Моуриньо да се добере до трофеи изглеждат съмнителни.

Ако Кейн иска големи награди, тогава играчът не може повече да се бави със смяната на клуба и Мърфи призовава Хари да вземе решение за бъдещето си.

"Това ще бъде изключително важно лято за Хари Кейн. Ако той не напусне Тотнъм сега, той никога няма да напусне.

Ако остане, той ще се превърне в голмайстор на клуба за всички времена и ще има издигнат паметник в близост до стадиона - но само за сметка на трофеите, които талантът му заслужава.

Сигурен съм, че той мисли за това всеки ден, защото времето не е на негова страна. В момента той е сред първите трима нападатели в света и би укрепил всеки отбор.

Въпреки това той навършва 28 години това лято, а по-младите Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе изглеждат по-привлекателни за топ клубовете с всяка година.

Очевидно е, че Кейн обича Тотнъм и иска да се опита да помогне на Жозе Моуриньо през този сезон. Те обаче са на километри от титлата във Висшата лига и от борбата за Шампионска лига, така че е време да се реши.

Иска ли той да бъде играч като Тиери Анри, който напусна Арсенал за Барселона и спечели Шампионска лига? Или като Джейми Варди, който остана в Лестър, въпреки интереса на други клубове, където може да спечели повече трофеи. И кой ще бъде запомнен като най-великия играч на "лисиците"?

Едно нещо е ясно. След това лято ще му бъде по-трудно да получава оферти от големите клубове. Така че мисля, че трябва да избере едното или другото", заяви Мърфи.

103