Мърфи: Надпреварата за титлата приключи


Н. Гавазов

Бившият полузащитник на Ливърпул Дани Мърфи сподели своите виждания за съотношението на силите през  настоящия сезон на Висшата лига.

"Мисля, че надпреварата за титлата  приключи. Манчестър Сити изглежда безпощаден, докато всички останали продължават да губят точки. Сити дори не трябваше да играе много добре, за да победи Уест Хем. А останалите резултати от уикенда им позволиха да постигнат 12 точки преднина 12 мача преди края на шампионата.

Сега говорим само за интриги - кой ще се присъедини към Ман Сити сред четирите най-добри отбора. Това състезание също ще бъде вълнуващо, интересът остава.

Мисля, че Манчестър Юнайтед са основните фаворити да завършат втори. Също така мисля, че Челси ще бъде в топ 4 заради силата си и факта, че са изключително трудни за победа при Томас Тухел - те просто не губят. Но по-нататък е трудно да се каже. Лестър, Ливърпул, Уест Хем и Евертън имат своите шансове, а Тотнъм и Арсенал са на ход след солидни победи този уикенд.

През миналия сезон третото и четвъртото място бяха решени в последния момент, когато Манчестър Юнайтед и Челси победиха Лестър. И тази година изглежда, че ще бъде същата история“, написа Мърфи в своя материал за ВВС.

119