Сър Алекс: Блекпул е моят отбор на годината


Н. Гавазов

Ако наградата „мениджър на годината" се дава в момента, наставникът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, според собствените му думи, с радост би я връчил на своя колега от Блекпул Иън Холуей. Тази вечер двамата ще се изправят в лично противопоставяне на „Блумфийлд Роуд" в пренесен мач от 16 кръг на Висшата лига на Англия и първостепенна задача според шотландският специалист е да бъде попълнен точковият багаж.

„Блекпул се намира в невероятна форма и към дадения момент това е моят отбор на годината, а Холуей - моят мениджър на годината", заяви Сър Алекс за Key 103.

"Това е техен златен момент. Блекпул е позитивен отбор, който вкарва много голове. Да, зная, че пропускат и много, но на играта им това не оказва никакво влияние. Те вкарват в абсолютно всеки мач и аз зная, че ни чака много труден двубой", добави шотландският специалист.

Първата от 40 години визита на Юнайтед на „Блумфийлд Роуд" има за „червените дяволи" много голямо значение, защото при победа хората на Сър Алекс ще се откъснат на пет точки пред Арсенал и на шест пред градският съперник Сити, а Челси съвсем ще изпадне в отчаяние, след като се върне разликата от десет точки.

 

103