Бабел може да стане играч на Хофенхайм още днес


Н. Гавазов

Ливърпул официално потвърди, че 24-годишният футболист на отбора Райън Бабел е дал своето съгласие за преминаване в немския Хофенхайм и днес ще лети за Германия, където ще подпише договор с клуба от Бундеслигата. Както е известно, преди шест дни Ливърпул обяви, че е приел предложението на Хофенхайм за продажбата на холандския национал, но играчът искаше да се завърне в своя бивш клуб Аякс. Сделката висеше във въздуха, а през това време Бабел обяви, че с радост би станал част от трансфера на Суарес на „Анфийлд" и също така, че е готов да играе за по-малко пари в Аякс.

В понеделник обаче, Ливърпул излезе с кратко съобщение на официалният си сайт, в което потвърди, че играчът е дал съгласието си за трансфер и във вторник ще пътува до Германия.

Бабел подписа с Ливърпул през 2007 година, но за три години така и не успя да се наложи в титулярния състав на отбора. Той на няколко пъти даде да се разбере, че подобна ситуация не му харесва и, че играч на неговата възраст се нуждае от игрова практика.

За Ливърпул Бабел изигра 142 мача в които отбеляза 21 гола.

 

116