Сър Алекс: Димитър е изумителен!


Н. Гавазов

След победата над Бирмингам с 5:0 в мач от 24 кръг на Висшата лига на Англия, мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън заяви, че пълният контрол върху хода на мача от страна на неговия отбор му е позволило да даде почивка на някои ключови футболисти, а шотландският специалист не пропусна да отбележи също така блестящата игра на Райън Гигс и Димитър Бербатов, който бе избран за играч на мача.

„Когато вкараш бърз гол, това помага много. Това вече е извън плановете - мачът още не е започнал, а противникът започва да се открива. Тогава те трябва да променят своите първоначални планове, а ние винаги сме готови да се възползваме от това нещо. След първото полувреме резултатът напълно ни устройваше и аз спокойно извадих Патрис Евра, за да му дам да си почине малко, а и позволих на Фабио да получи още игрово време. След това аз смених и Гигс, защото ни предстои и мач срещу Блекпул", заяви Сър Алекс.

„Нашият трети гол беше просто великолепен! Отначало Берба се пребори за топката, отлично комбинира с Рууни, а след това той постави топката пред удара на Райън. Това беше невероятен гол, в много правилно време и именно той уби интригата в мача", продължава шотландският специалист.

„Гигс с лекота може да изиграе още един сезон, защото цъфти и пърха като маргаритка. Ние много правилно разпределяме неговото игрово време, а лично той продължава да се поддържа в невероятна форма. Но трябваше да го извадя, отчитайки предстоящите мачове на отбора", допълва мениджърът на Юнайтед.

„Димитър е изумителен. Можеше да вкара още повече и бяхме прекалено разточителни, но е глупаво да се жалвам при подобен резултат. Двамата с Рууни показаха отлично взаимодействие и аз се надявам съвсем скоро Уейн да започне да попълва головата си сметка, защото го заслужава - той се бие с всички сили на терена. Беше един от най-добрите на терена. Особено ми хареса как се справи със ситуацията с четвъртия гол, когато пасът на Едвин дойде буквално от небесата. Това беше отличен удар! Рууни успя да обработи добре топката, подаде на Гигс и той веднага я предостави на Берба....фантастика!", възхитен е Сър Алекс.

„Безусловно, резултатът от мача подобри головата ни разлика. Сега ни предстоят тежки мачове и аз се надявам, че момчетата ще намерят отново своята игра. Имаме опита, имаме отличен отбор и просто играчите трябва да подходят уверено към предстоящия цикъл. Относно Фърдинанд, ще видим как ще се чувства в понеделник. До тогава няма да взема никакво решение дали ще играе в следващия мач. Карик получи удар на същото място, където го удари Джерард така, че той няма да играе със сигурност", завършва Сър Алекс.

 

90