Ливърпул продължава преговорите за Суарес


Н. Гавазов

Английският Ливърпул продължава да води преговори с Аякс по трансфера на 23-годишният уругвайски нападател Луис Суарес. Все още обаче двете страни са далече от изравняване на позициите и вземане на компромисно решение. „Мърсисайдци" са готово да заплатят за звездата на холандският отбор 17 милиона евро, което не устройва амстердамския клуб, който след като смъкна на няколко пъти цената на водещия си футболист, в момента иска за него 25 милиона евро. Ситуацията може да бъде спасена теоретично от Бабел, когото Ливърпул е готов да включи като част от сделката.

„По отношение на Суарес не мога да кажа нищо на този етап, освен това, че все още няма сделка. Изненадан съм, защото историята на клуба предполага най-добрите играчи да се борят, за да дойдат на „Анфийлд". Те казват, че Ливърпул е привлекателно място, но също така, че ние правим втори лош сезон", заяви директорът на футболната стратегия на „червените" Деймиън Комоли.

В същото време стана ясно, че Далглиш има намерение да укрепи халфовата си линия с капитана на Блекпул Чарли Адам, след като той направи впечатляваща кампания за своя отбор. Мениджърът на „мандарините" Йън Холоуей вече даде да се разбере, че ще продаде своя играч само на клуб, „достоен за услугите му", като изключи Астън Вила, а специалистите смятат, че Ливърпул е функция на този списък. Проблем може да бъде цената от 4 милиона паунда, която "червените" предлагат за полузащитника, която се разминава с исканите 7 милиона от Блекпул.

„Мърсисайдци" се надяват също така да върнат в отбора Стивън Уорнък, който изпадна в немилост в Астън Вила и почти няма игрова практика при Жерар Улие. Интерес към 30-годишният ляв бек на бирмингамци имаше още в края на август, но тогава преговори така и не бяха започнати.

В същото време стана ясно, че от "Анфийлд" са се отказали от закупуването на Дарън Бент, преди той да премина на "Вила Парк".

"Смятахме наистина да привлечем Дарън, но когато разгледахме внимателно профила му, установихме, че той няма да подпомага по никакъв начин Торес. Относно Йънг, ако бъде изваден на пазара ще проявим интерес, но смятам, че това няма да се случи", заяви Комоли за Canal Plus.

 

115