Сити първи след погром над УБА (видео)


Н. Гавазов

Манчестър Сити победи УБА с 5:0 в мач от 20-я кръг на Висшата лига на Англия. Головете за "гражданите" вкараха Жоао Кансело, Риад Марез и Рахим Стърлинг, а Илкай Гюндоган се отчете с дубъл.

Благодарение на този успех хората на Хосеп Гуардиола събраха 41 точки и оглавиха таблицата за класиране на Висшата лига на Англия.

Страховете, че Сити ще има нужда от много време, за да преодолее наситената отбрана на съперника не се оправдаха.  Малко повече от пет минути след началото на мача Жоао Кансело центрира почти от централната линия към подстъпите към наказателното поле, където Илкай Гюндоган умело пое топката и отправи далечен удар - 0: 1.

Гостите доминираха над съперника и удвоиха резултата в 20-ата минута. Оказвайки се на линията на наказателното поле, Кансело не срещна никаква съпротива и просто завъртя топката в далечния горен ъгъл - 0: 2.

Изминаха още 10 минути и резултатът стана опустошителен. Гюндоган измъкна топката от противников играч, преодоля още един защитник в стил Серхио Агуеро и порази вратата за 3:0.  

В края на първото полувреме Уест Бром отстъпи за четвърти път. Марез получи топката в десния край на наказателното поле, премести се покрай защитника и стреля в далечния ъгъл - 0: 4.

Последният път, когато „дроздовете“ преживяха огорчение, бе в 57-ата минута, когато Рахим Стерлинг сложи крак при  центрирането на Марез - 0: 5.

Последният половин час от мача стана формалност. Гостите се наситиха, а  домакините се бяха отчаяли.

В крайна сметка  Сити постигна  много лесна победа, а Едерсон почиваше през целия мач.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



618