Сър Алекс отказа да коментира изгонването на Рафаел


Н. Гавазов

Сър Алекс Фъргюсън отказа да обсъжда съмнителното изгонване на десния бек на отбора Рафаел, но отдаде нужното внимание на Райън Гигс, след като ветеранът изигра своя мач номер 600 за Манчестър Юнайтед в срещата от 23 кръг на Висшата лига на Англия с Тотнъм. „Шпорите" направиха всичко възможно чрез Крауч и Рафаел ван дер Ваарт да нанесат първата загуба на „червените дяволи" в първенството, но благодарение на отличната игра на Неманя Видич и останалите защитници, Юнайтед измъкна точката.

„Беше много труден мач. Тотнъм се намират в добра форма, но те не създадоха кой знае какви шансове срещу нас и мисля, че равенството е справедливо. Не бяхме достатъчно съсредоточени при боравенето с топката, но това е важна за нас. Ние нямаме право да се оплакваме. Нашите защитници са много добри", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

На въпрос как ще коментира изгонването на Рафаел, шотландският специалист отказа да вземе отношение по ситуацията.

„Няма нужда да обсъждаме това нещо. Всеки може да види сам за себе си и да си прецени. Аз няма да обсъждам решенията на рефера сега", добави мениджърът на Юнайтед.

„Относно Райън Гигс, мога да кажа, че той е невероятен човек. Той е пример за всеки млад играч, защото е модел за подражание, поддържа формата си и постоянно се готви да бъде основен футболист, а това изисква много жертви. Това е невероятен човек.", завършва Сър Алекс.

 

92