Клоп разкритикува Брекзит


Н. Гавазов

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп се оплака, че засега  не вижда никакви ползи от Брекзит.

По-рано тази седмица бе съобщено, че Висшата лига, Футболната лига и ФА са съгласували система, която ще определи кои чуждестранни играчи ще могат да идват в Англия.

Това нововъведение влиза в сила от януари и се дължи на факта, че тогава Великобритания завършва излизането си от Европейския съюз.

Клоп, като германски гражданин, винаги се е противопоставял на дистанцирането на Великобритания от континентална Европа, а Юрген все още не е виждал никаква полза от Брекзит, нито в живота, нито във футбола.

"Майкъл Едуардс (спортният директор) участва в тези преговори и клубовете се бориха доста усилено, за да вземат това решение - добро решение или възможно най-добро решение.

Би било още по-лошо без тези преговори. Все още чакам някой да ми каже първото предимство на Брекзит. Какво наистина ще се подобри след Брекзит?

"Естествено, това не е за мен да преценя, но като заинтересован човек все още чакам първия плюс от Брекзит. Може би съм пропуснал нещо, защото съм прекалено потопен във футбола, но не мога да си спомня нищо", заяви Клоп. 

151