Анчелоти: В Италия вече щях да бъда уволнен


Н. Гавазов

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти призна, че може би вече е щял да бъде уволнен, ако той е работил в Серия А. Както е известно, лондончани записаха само една победа в последните си осем мача във Висшата лига на Англия и се смъкнаха на пето място в класирането - на девет точки след лидера Манчестър Юнайтед. Тази вечер „сините" гостуват на Уулвърхемптън и ако искат да запазят някакви шансове за титлата, победата е задължителна.

Попитан от журналисти дали щеше да запази работата си в Италия при тези резултати на Челси, Анчелоти отвърна, че със сигурност е щял да бъде уволнен.

„Аз съм щастлив човек, защото съм в безопасност. Много други треньори на мое място щяха да бъдат уволнени при тези резултати. Всъщност, не мога да бъда щастлив. Трябва да се справим със ситуацията и мисля, че имаме уменията и способностите да го направим", заяви Анчелоти за Sky Sports.

„Трудно е да кажа дали ще ме освободят ако не влезем в топ 4. Нали разбирате, че когато отидете на ресторант ще трябва да платите сметката, когато приключите с яденето. Същото е и тук. Ние трябва да платим сметката в края на сезона. След това клубът може да оцени работата ми и всичко което съм направил през годината", продължава италианският специалист.

„Сезонът е много дълъг. Всеки един отбор може да изпадне в ситуация като нашата. Ние ще спечелим тази вечер срещу „вълците" (Б.ред. - Уулвърхемптън). Излизаме вече от кризата и мисля, че ако всичко е наред, ще може да си върнем титлата", завършва Анчелоти.

 

75