Сър Алекс изригна: Голът на Бирмингам е нередовен!


Н. Гавазов

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън не можа да скрие гнева си към съдията, който зачете изравнителният гол на Лий Бойър от Бирмингам и в интервю за Sky Sports заяви, че е жалко за един рефер, ако не може да види подобна игра с ръка в наказателното поле. Както е известно, двата отбора се срещнаха на "Сейнт Андрюс" в двубой от 20-ия кръг на Висшата лига и "червените дяволи" поведоха в резултата с гол на Бербатов в 58-та минута. В 90-та минута домакините изравниха след като резервата Жигич игра с ръка в наказателното поле на Ван дер Сар.

„Това беше хандбал, нарушение в центъра на защитата и ако съдията не може да види това, ние какъв шанс имаме?", заяви Сър Алекс.

"Ето защо, в такъв мач, от толкова високо ниво, ние очакваме да бъде назначен рефер, който може да се справи с ръководенето на срещата, но явно това не стана", продължава шотландският специалист.

"Иначе нямам никакви оплаквания относно играта на моя отбор. Мисля, че се представихме доста добре и изиграхме здрав мач, въпреки че не успяхме да стигнем до успеха в срещата. Смятам, че една победа щеше да бъде напълно заслужена за нашия отбор, тъй като стояхме доста по-добре на терена, особено през второто полувреме", допълни Сър Фъргюсън.

"Направихме няколко много опасни контри от които можехме да реализираме попадения, но за наше съжаление не бяхме достатъчно концентрирани в завършващата фаза на атаката. Въпреки всичко, футболът е интересна игра и непредвидима. А и тук много малко отбори могат да спечелят. Бяхме близо до успеха и не го постигнахме. Въпреки всичко, продължаваме напред. Това бе един от тези дни, в които просто нямаш късмет. Но винаги съм казвал, че ако на Нова година сме в тази позиция, тогава пред Юнайтед се откриват големи шансове за титлата", завърши Сър Алекс.

 

102