Избраха Бербатов за играч на мача срещу Бирмингам


Н. Гавазов

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе избран за играч на мача срещу Бирмингам. Както е известно, в среща от 20 кръг на Висшата лига на Англия, на „Сейнт Андрюс" „червените дяволи" и отборът воден от Алекс Маклийш завършиха при равенство 1:1. Резултатът бе открит от Берба в 58-та минута, а в 90-та минута Бойър от домакините изравни, след като преди това резервата Жигич му подаде с ръка - нарушение, което остана незабелязано от рефера.

Авторитетният сайт за футболни новини Goal.com, определи Димитър Бербатов за играч на мача, поставяйки му оценка 7.5 по десетобалната система. Фърдинанд е оценен с 6.5, Рууни и Андерсон с по 5.5, а останалите играчи от „червените дяволи" с по 6.0. Най-слаб според изданието е Дарън Гибсън, който получи 5.0.

„Българинът остана изолиран в центъра на нападението през първото полувреме. Съвсем различен бе, когато отбеляза гола с който, като че ли осигури трите точки на отбора си", пише Goal.com.

„Преди да дойде момента на Бербо, Бирмингам започна второто полувреме много силно и дори Гарднър можеше да вкара, но ударът му бе спасен от Едвин ван дер Сар. Но след това дойде шоуто на Бербатов. Точно преди да изтече час игра, българинът обработи топката по най-елегантен начин и я изпрати на пътя на Гибсън. Когато Бербатов нахлу в наказателното поле, Гибсън му върна топката и № 9 на Юнайтед я вкара с нисък удар по земя, който направи Фостър безпомощен. Всички песни и скандирания след това бяха в чест на великолепната техника на Бербо", пише пък The Telegraph.

 

110