Вилиан: Ще помогна на Арсенал да засияе


Н. Гавазов

Крилото Вилиан даде първото си интервю като "артилерист". Напомняме, че бразилецът се присъедини към Арсенал като свободен агент, след като не успя да се разбере с Челси по-рано.

"Обичам стила на игра на Арсенал. Всичко е невероятно, включително стадиона. Мисля, че Арсенал има чудесна възможност да се бори отново за титли във Висшата лига и в Европа с Артета, така че съм много щастлив да бъда част от този обещаващ проект.

Искам да се включа в тренировките възможно най-скоро. Нямам търпение да изляза на терена и да направя всичко възможно, за да помогна на съотборниците си и да помогна на този клуб да заблести отново. Това искам.

Когато разговарях с Микел, разговорът бе добър. Той ми вдъхна увереност и знаех, че ще се преместя в Арсенал. Той ми каза много добри неща и затова се озовах тук.

На каква позиция ще играя в Арсенал? Това е добър въпрос. Не знам. Ще го оставя на Артета. Готов съм да бъда полезен във всяка роля. Мога да играя отдясно, мога да играя в центъра, мога да играя на левия фланг. Няма значение. Където ще ми кажат да играя, защото на всяка позиция ще дам всичките си сили", заяви Вилиан в интервю за пресслужбата на Арсенал.

175