Уорнък съветва Клоп да подпише с Обамеянг


Н. Гавазов

Бившият защитник на Ливърпул Стивън Уорнок препоръча на мениджъра на "червените" Юрген Клоп да подпише с нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг.

Клоп, който по-рано през това лято изпусна нападателя Тимо Вернер е добре запознат с Обамеянг с когото работи в Борусия Дортмунд.

Сега Обамеянг навлезе в последните 12 месеца по силата на договора си с Арсенал и Уорнък вижда това като отлична възможност за Ливърпул да получи доказан голмайстор, който от своя страна може да получи възможност да задоволи спортните си амбиции на "Анфийлд".

"На мястото на Клоп бих се обърнал към него, като има предвид, че договорът му изтича след година.

Не можеш да помогнеш, но искаш да имаш голмайстор, който може и да напусне пейката и да играе в основата. Той ще промени лицето на атаката, няма да му трябва време да се адаптира, защото е доказан играч. Той познава треньора и треньорът знае на какво е способен той.

Той ще получи голяма заплата, но поканата му няма да ви струва много пари заради изтичащия договор и възрастта му.

Би ли искал Обамаенг да отиде в клуб като Ливърпул, Манчестър Сити или Манчестър Юнайтед? На 31-годишна възраст, той определено би искал да се бори за спечелване на Шампионска лига, на Висшата лига и други трофеи заедно с един от тези три клуба", заяви Уорнък.

311