Барселона - Атлетик: Над 2.5 гола в мача.


Н. Гавазов

Барселона - Атлетик"Камп Ноу", Барселона

Дата: 23.06.2020 г.

Час: 23:00

Съдия: Хесус Хил

Барселона и Атлетик ще закрият програмата на 31-я кръг на Примера дивисион във вторник.

Каталунците загубиха точки при гостуването си на Севиля през уикенда и така отстъпиха първото място на Реал Мадрид. Добрата новина е, че столичани водят в класирането само по допълнителни показатели. Лошата е, че Меси и компания проведоха лош мач в Андалусия и не показаха класата, която имат пред празните трибуни на "Санчес Писхуан", а и като цяло "блаугранас" не изглежда толкова убедително след подновяването на сезона. Проблем е и по-лошата програма, която има колективът на Кике Сетиен в сравнение със своя конкурент, така че вероятността шампионите да не успеят да защитят титлата си е твърде голяма. От друга страна това означава, че Барселона няма право на грешка и всеки двубой до края би трябвало да е със статут на финал.

Атлетик се намира на девета позиция в таблицата и с минимални шансове за попадане в евротурнирите чрез Ла Лига. Ясно е, че баските ще хвърлят всички усилия в Купата на Испания, в чийто финал ще срещнат регионалния конкурент Реал Сосиедад. "Лъвовете" обаче едва ли ще се оставят по течението и най-вероятно ще се бият за своята чест. В миналия кръг колективът на Гаиска Гаритано пречупи Реал Бетис с 1:0 на "Сан Мамес" и вече се намира в серия без загуба от четири срещи.

Домакините са без контузените Дембеле, Серхи Роберто и Де Йонг. Гостите не могат да разчитат на наказания Юри.

Фаворит в мача е Барселона, която, без никакво съмнение, разполага с по-качествен състав. Освен това статистиката показа, че каталунците са загубили само две точки тук от общо 42 възможни, докато Атлетик има само две победи в последните си 15 гостувания. Няма съмнение, че ключовите фактори  ще са добрата домакинска форма на колектива на Сетиен и лошата форма на баските навън.

Очакванията са за успех на Барселона, което се предвижда и от букмейкърите. И понеже коефициентът за победа на домакините е много нисък, в добавка могат да се използват и други варианти на играта, като например гол за Бара през първото полувреме и над 2.5 попадения в срещата.

Прогноза: Барселона -  Атлетик 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Аталанта (Гаиска Гаритано )
 
Симон
   
Алварес
Мартинес
Нунес
Капа
Гарсия
Весга
Белензиага
Муниаин
Вияибре
Уилямс
Гризман
Суарес
Меси
Артур
Бускетс
Видал
Алба
Ленгле
Пике
Семедо
   
Тер Щеген
 
Барселона (Кике Сетиен)

Прогноза: Барселона - Аталанта 2:0

222