Шелви счита, че много рано е напуснал Ливърпул


Н. Гавазов

Полузащитникът на Нюкасъл Джонджо Шелви смята, че твърде рано е напуснал Ливърпул.

Дебютирайки за Чарлтън на възраст 16 и 59 дни, две години по-късно Шелви се присъедини към Ливърпул като обещаващ младеж.

Джонджо обаче се оказа твърде нетърпелив и след три сезона напусна "Анфийлд" в търсене на редовна игрова практика.  Сега 28-годишният англичанин съжалява за това.

Бях само на 21, когато си тръгнах. Мисля, че няма да намерите много други играчи, които отиват там в 17 и си тръгват на 21. Мисля, че това говори много за моя характер. Не бях щастлив да играя един или два мача, а след това да изпадна от състава. Исках да играя всяка седмица.

Бях под наем в Блекпул, а в много млада възраст играх за Чарлтън. Не мисля, че ми помогна, защото почувствах вкуса да играя мачове и да съм постоянно в състава. Когато имаш един мач, но не играеш в следващите шест, тогава не се чувстваш участник в процеса, без значение какво казват играчите. Не се чувствате част от отбора.

Мисля, че имах нужда от това чувство, но ако се погледна назад и се запитам дали да остана, тогава вероятно да. Поне година или две, само за да видя как върви всичко. Но се случи каквото се случи.

Всяко свое решение в кариерата ми е било продиктувано от това да играя редовно. Няма да кажа, че съжалявам твърде много", заяви Шелви.

149