Ба: Може би на Джерард му е трудно да живее с това


Н. Гавазов

Бившият нападател на Челси Демба Ба изрази съчувствие към Стивън Джерард на шестата годишнина от най-известната грешка в кариерата на бившия капитан на Ливърпул.

Точно преди шест години - на 27 април 2014 г. - Ливърпул игра срещу Челси, като зад гърба си имаше серия от 11 поредни победи. "Червените“ трябваше да съберат седем точки в трите последни срещи, за да си гарантират титлата във Висшата лига.

В този  мач, първият от последните три, "червените" допуснаха поражение с 2:0, след като пропуснаха първия гол заради грешка на Джерард - легендата се подхлъзна в дълбочината на терена и позволи на Ба да реализира един на един.  В последствие Ливърпул загуби инициативата в надпреварата в първенството и в резултат на това остана без титла.

Джерард приключи игралната си кариера през 2016 г. без шампионски медал и не един път признаваше, че не обича да си спомня за тази груба грешка. Ба е съгласен със своя някогашен съперник, че не е лесно да живееш с този спомен.

"Сигурно е трудно да се живее.

Ако се поставя на негово място, което не съм правил досега, тогава играч, който играе толкова дълго и толкова добре за един отбор, трябва да е ужасно да изпусне титлата заради грешката си.

Разбира се, до известна степен му  съчувствам. Но всъщност не мисля за това", заяви Ба.

114