Американски магнат е готов да купи Нюкасъл за 400 млн.


Н. Гавазов

Американският медиен магнат Хенри Морис е готов да се конкурира  с група арабски инвеститори за закупуване на Нюкасъл Юнайтед, съобщава Mirror.

Морис е с конкурентна оферта за придобиване на Нюкасъл в размер на 400 милиона евро и иска да внедри управленския модел на Ливърпул, на който е голям фен. Съобщава се, че американецът много е впечатлен от това как собствениците на "червените“ отново поставиха Ливърпул на европейския пиедестал, превръщайки го в страшна сила.

"Той проучи как сънародниците му Вернер и Хенри (собственици на Ливърпул) успешно подмладиха Ливърпул и го направиха една от доминиращите сили в света. Има обещание за значителни инвестиции не само в Нюкасъл, но и в академията на клуба. Това е фантастичен бизнес план. Нюкасъл има огромна и лоялна подкрепа. Това е клуб с голям потенциал", съобщава  източникът.

Морис е изпълнителен директор и председател на ClearTV, медийна компания, обслужваща платформи за телевизионна мрежа, за обслужване на летища, болници и медицински заведения.

По-рано се съобщаваше, че собственикът на Нюкасъл Майк Ашли е приел офертата на арабските инвеститори в размер на 350 милиона паунда и сега сделката чака одобрение на Висшата лига.

354