Нюкасъл започна преговори за Кулибали


Н. Гавазов

Нюкасъл Юнайтед започна работа за укрепване на състава в очакване на новия сезон, съобщава Footmercato.

Според изданието, "свраките"  са влезли в преговори с Наполи за защитника Калиду Кулибали. Собственикът на италианския клуб Аурелио Де Лаурентис, на фона на кризата поради пандемията от коронавируса, промени решението си и сега е готов да се раздели със сенегалеца, но не смята да го пуска за по-малко от 80 млн. евро. Самият футболист винаги е искал да опита силите си в Англия, а Нюкасъл възнамерява да се възползва от това.

Още две звезди могат да продължат кариерата си в лагера на английския отбор. Клубът е готов да предложи щедър договор на нападателя на Пари Сен Жермен Единсон Кавани, чието настоящо споразумение изтича през лятото. Също така Нюкасъл възнамерява да вземе полузащитника на Бетис Набил Фекир. В същото време испанският клуб няма да обсъжда продажбата на световния шампион през 2018 г., ако размерът на предложението е под 50 милиона евро.

Напомняме, че в близко бъдеще Нюкасъл трябва официално да смени собственика си. Новият президент на клуба ще бъде Ясер Ал-Румайян, който е председател на Борда на директорите на най-голямата петролна компания в света Saudi Aramco и близък съратник на престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман, действителният спонсор и инициатор на цялата сделка.

182