Почетино е готов за преговори с Нюкасъл


Н. Гавазов

Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино е заинтересуван от работа в  Нюкасъл.

Нюкасъл е на прага на смяна на собствеността и се очаква амбициозните саудитски инвеститори да харчат сериозни пари за покана на световноизвестен треньор и големи играчи.

За първи път интересът на "свраките“ към  Почетино стана известен преди ден, а  британски инсайдери, включително Джеймс Бърн твърдят, че потенциалните собственици на клуба от "Сейнт Джеймсис Парк" вече са в контакт с водещи агенти, търсейки замяна на настоящия наставник Стив Брус.

Една от целите на саудитите наистина е Почетино, който бе освободен от Тотнъм през ноември 2019 г., а Маурисио от своя страна е готов за разговор, веднага щом приключи процесът на смяна на собствениците на Нюкасъл. Това е информация от лагера на 48-годишния аржентинец.

За повече от пет години работа на Почетино в Северен Лондон, Тотнъм стана редовен член на Шампионска лига, а миналата година дори стигна до финал в главния европейски клубен турнир, така че Маурисио, с опита си, изглежда като много привлекателна фигура за Мохамед бин Салман и неговите сътрудници.

130