Арабски инвеститори работят над връщане на Бенитес в Нюкасъл


Н. Гавазов

Новите потенциални собственици на Нюкасъл искат да върнат Рафаел Бенитес на поста мениджър на отбора.

Припомняме, че Бенитес напусна "Сейнт Джеймс Парк" през  миналото лято, като не успя да се споразумее за нов договор. Няколко дни след изтичането на споразумението му със "свраките", Рафаел оглави  Далиан Ифан.

Бенитес бе силно обожаван от феновете на Нюкасъл и искаше да остане, но имаше непреодолими разногласия със собственика на клуба Майк Ашли, който отдавна игнорира клубните дела и не се съгласи с испанеца за покупка на играчи и атака на топ 8 в английската Висша лига.

Ерата на 13-годишната Ашли обаче може да приключи тези дни. Нюкасъл е на прага да бъде продаден на  Суверенния фонд на Саудитска Арабия за 340 милиона паунда.

През  миналата седмица изтече информация, че инвеститори от Саудитска Арабия, зад които стои наследникът  принц Мохамед бин Салман,  обсъждат покупка от четиридесет за £ 340 милиона. Страните все още не са постигнали окончателен компромис, но се надяват да го направят в началото на седмицата, това пък съобщава The Telegraph тази сутрин.

В същото време Суверенният фонд на Саудитска Арабия ще стане най-големият акционер на Нюкасъл с дял от 80 процента, а по 10 всеки ще получат британската инвестиционна компания Reuben Brothers и финансистката Аманда Стейвли.

Очаква се също така новият президент на клуба със Сейнт Джеймс Парк да бъде човек на Бин Салман, който през последните две години бе свързван с покупката на Манчестър Юнайтед.

Според The ​​Sun в ексклузивен материал, арабските инвеститори, включително престолонаследникът Мохамед бин Салман, имат най-амбициозните планове за "свраките".

Бин Салман и неговите сътрудници вече работят по завръщането на Бенитес, като са установили контакт с испанския специалист и са му обещали пълен карт бланш по въпроса за трансферите - Рафа ще разполага с първоначален бюджет от 200 милиона паунда, с който да подсили състава и да го направи конкурентен на грандовете.

270