Моуриньо: Не завиждам на Сити и Ливърпул


Н. Гавазов

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо заяви, че не завижда на Манчестър Сити или Ливърпул по отношение на дълбочината на състава.

Поради контузии на ключови играчи, Моуриньо бе изключително ограничен в избора си на състава за мачовете  и през уикенда,  когато "шпорите“ приеха Ливърпул,  той бе принуден да организира дебюта на младия защитник Яфет Танганга.

Хосе, който не може да разчита на Хари Кейн, Уго Лорис, Бен Дейвис и Муса Сисоко, приема това за даденост и сравнява настоящата ситуация със ситуацията в Порто.

"Пуснах го, знаете как стоят нещата. Не можем да имаме същия състав като някои други отбори. Това не е за нас.

Гледах мача на  Манчестър Сити и видях пейката им. Там бяха Стърлинг, Бернардо Силва, Гюндоган, Отаменди. Разбирате ли?

Същото е и с Ливърпул. Виждаш отбора, виждаш пейката. И в същото време Матип, Ловрен, Кейта и Фабиньо са контузени.

Не им завиждам - ​​имам невероятна работа, но това е различна работа. Това е различен клуб.

Това е вторият път, когато приемам отбор в средата на сезона. Първият път също не бе лесно, защото това бе краят на отбора, краят на една ера.

Това бе ера без трофеи. Порто не печелеше, а това бе краят - не бих казал, че е краят на поколението, по-скоро бе  на отбора.

Тогава 12 играча напуснаха, 12 дойдоха и започнахме всичко отначало. Забравете добрите неща от миналото, забравете лошите неща от миналото и нека създадем нещо ново.

Това бе моят опит, когато дойдох в Порто по в средата на сезона. Можем да кажем, че сега ситуацията е подобна", заяви Моуриньо.  

326