Тевес: Пред нас не стои като фикс-идея да победим задължително Юнайтед


Н. Гавазов

В навечерието на утрешното дерби на Манчестър, аржентинският нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес призна, че би искал да види на „Ийстланд" своя бивш партньор в Юнайтед Уейн Рууни. Както е известно, след два сезона на „Олд Трафорд", миналото лято Карлос премина в лагера на градския съперник на „червените дяволи" и се превърна в една от ключовите фигури в състава на „гражданите".

Много от феновете на Юнайтед смятат Тевес за „предател", но през октомври едва не получиха шок, когато техния кумир Уейн Рууни заяви, че иска да напусне клуба. Тогава се появиха спекулации, че нападателя най-вероятно ще премине в Сити, но по-късно Рууни си остана на мястото, подписвайки петгодишен договор.

„Уейн е много добър играч. Той ми беше съотборник, когато бях в Юнайтед и е един от онези играчи, които е по-добре да са в твоя отбор, отколкото да играят срещу теб. Аз смятам, че той е най-добрият английски нападател в последните години и разбира се, че бих искал да го видя тук", цитира The Sun Тевес.

В същото време Карлос е уверен, че е взел правилното решение с напускането си на „Олд Трафорд".

„Аз промених живота си и не изпитвам никакво съжаление от това. Ние сме професионалисти и трябва да приемаме всички решения, които са добри за нас. Осъзнавам, че много хора не приемат някои от тези решения, но аз мога да мисля единствено над собствената си игра в Сити и за нищо друго. В момента се чувствам прекрасно", продължава Тевес.

Той не пропусна да обърне внимание и на предстоящия двубой в сряда вечер, заявявайки, че срещи отбраната на Юнайтед се играе винаги трудно.

„Да играеш против отбраната на Юнайтед е винаги много трудно. Но ние не поставяме като фикс-идея пред себе си да ги победим задължително. Нашата цел е да играем добре, както през миналата година, но за това разбира се е необходимо и да побеждаваме", завършва Тевес.

 

144