Почетино може да се върне във Висшата лига само с разрешение на Леви


Н. Гавазов

Клубовете, които искат да назначат Маурисио Почетино за свой мениджър, без да чакат края на сезона, ще трябва да се справят с президента на Тотнъм Даниел Леви.

По-рано в пресата се появиха слухове, че Почетино ще трябва да върне обезщетението си от 12.5 милиона паунда за уволнението си от Тотнъм, ако той поеме управлението на друг клуб от Висшата лига преди края на сезона.

Британски източници опровергават  тази информация, но отбелязват, че Почетино не е напуснал Северен Лондон като свободен агент и все още носи определени задължения към бившия си работодател.

Тези задължения са, че клубът, който реши да назначи Маурисио преди края на сезон 2019/20, ще трябва да изплати обезщетение на "шпорите", а размерът му ще трябва да бъде обсъден с Леви.

Това се отнася не само за клубовете от Висшата лига като Арсенал или Манчестър Юнайтед, но и за чуждестранните, начело с  Байерн и Реал.

В този случай Леви може просто да откаже договарянето, което ще направи невъзможно ранното завръщане на Маурисио, който няма агент.

107