Клоп: ФИФА, УЕФА и ВЛ мислят само за пари


Н. Гавазов

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп призова най-авторитетните хора във футбола да се съберат и да обсъдят проблема с прекалено натоварения график.

Поради участието си на Световното клубно първенство и Купата на лигата "червените" просто нямат физическата възможност да играят всичките си мачове - в пространството дори се появи идеята Ливърпул да играе два мача в един и същи ден. Немският специалист обаче е категорично против това, като апелира за обсъждане на проблема на най-високо ниво.

"Трябва да организираме среща между петимата или 10-те най-добри треньори в света, ФИФА, УЕФА и босовете на големите лиги.

Те трябва да обсъдят проблема и всички трябва да имат равен глас. Никой от треньорите няма да получи два гласа! Трябва да се съберем, за да говорим.

Не се оплаквам, само описвам ситуацията. В момента никой не седи на масата за да обсъжда това. Всички само се радват, когато се появи нов турнир. Футболната асоциация иска да има Купата на Лигата и Купата на Англия, а УЕФА измисли Лигата на нациите. Няма ден, в който ФИФА, УЕФА, Висшата лига и другите лиги да мислят за играчите, а не за пари", заяви Клоп.

367