Роджърс: Много спорна дузпа


Н. Гавазов

Мениджърът на Лестър  Брендън Роджърс изрази съмненията си относно назначаването на дузпа в края на мача срещу Ливърпул.

Съдбата на съботния мач във Висшата лига на "Анфийлд"  бе решена от дузпа, спечелена от Садио Мане в компенсираното време. Сенегалецът падна в наказателното поле, след като бе ударен по  крака от Марк Олбрийтън.

Роджърс не обвинява Мане в симулация, но подозира, че Садио би могъл да омаловажи падането си.

"Мисля, че той изтръгна максимално от този контакт. Сега нападателите са толкова умни. Едно докосване и той пада. Ако реферът не даде дузпа, мисля, че никой не би казал, че това е явна грешка.

Трудно е да се изправиш, когато пропуснеш в 95-ата минута. Мисля, че заслужихме точка. Когато идваш на гости на европейски шампион, трябва да бъдеш упорит, да издържаш на натиска и да показваш качествата си. Мисля, че успяхме.

Мисля, че бихме могли да спечелим мача. Допуснахме гол, когато контролирахме играта. Мисля, че това е много противоречиво наказание и със сигурност не е явно, но когато реферът посочи точката, на VAR е трудно да го предотврати.

Но аз съм много горд с отбора и с характера му. След пристигането си тук и давайки битка, ние показахме, че сме на правилния път", заяви Роджърс.

349