Карагър смята Сити за фаворит за титлата


Н. Гавазов

Легендата на Ливърпул Джейми Карагер продължава да смята Манчестър Сити за фаворит във Висшата лига през  този сезон.

Ливърпул отлично започна нова кампания, като спечели и четирите си първи мача във Висшата лига и сега е лидер в таблицата за класиране, на две точки пред Сити.

Карагър не се съмнява в способността на отбора на Юрген Клоп да изпревари настоящия шампион до финала, но засега смята по-високи шансовете на "гражданите“ за титла.

"Мисля, че е малко рано. Мисля, че вероятно трябва да изчакаме Коледа.

Струва ми се, че Ливърпул и Сити ще имат голям марж около Коледа, докато в момента разликата не изглежда значителна.

Но все още считам Сити за фаворит и най-добрият отбор във Висшата лига към момента, защото те спечелиха Висшата лига и доказаха своето превъзходство през миналия сезон.

"Ето защо смятам, че Ливърпул ще трябва да търси начин да надмине Сити, но те са повече от способни да го направят", заяви Карагър.

По-рано легендата, който е и експерт към Скай Спортс, изрази мнение, че лошата игра при статичните положения може да остави Манчестър Сити без титла във Висшата лига през този сезон. Основание за това даде равенството на шампионите с Тотнъм (2:2) във втория кръг на Премиършип. Сити пропусна втория си гол от "шпорите“, след като Лукас Моура откликна на подаване от корнер и  Карагър вижда в това  "ахилесова пета“ на актуалния шампион.

"Другите отбори трябва да бъдат насърчавани от факта, че Сити има някои проблеми със статичните положения и това се видя не само през изминалия уикенд.  Отбори  като Тотнъм използват това. Това е зоната, в която се вижда ахилесовата им пета. Проблем за техните съперници става спечелването на самия корнер, защото те ("гражданите") са много добри", каза Карагър след мача на "Етихад".

Напомняме, че в петия кръг Ливърпул е домакин на Нюкасъл, а Сити ще гостува на новака Норич.

134