Солскяер: Не се възползвахме от положенията си


Н. Гавазов

Мениджърът  на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солсякер се оплака от лошата реализация на отбора си след домакинското  поражение с 2:1 срещу Кристъл Палас.

Дузпа, лошо изпълнена от Маркус Рашфорд и решаващ гол, допуснат в компенсирано време, направи това поражение най-обидното за "червените дяволи".

Солскяер не е много притеснен от втората пропиляна дузпа в рамките на една седмица, но е  много по-обезпокоен, че атаките на неговия отбор не стигнаха до логичното си приключване.

"Те вкараха два, а ние отбелязахме само един. Просто не успяхме добре да се справим с положенията си и позволихме на противника да вкара два лесни гола. Мисля, че се взехме в ръце през второто полувреме - просто не можахме да насочим топката към вратата. Доминирахме в играта но не я контролирахме.

Трябваше по-добре да проведем последните пет минути. Днес понякога лошо се защитавахме и това ни коства много. Понякога просто не можете да намерите този краен продукт и точно това се случи с нас днес. Недостатъчно напрягахме техния вратар и си платихме за това.

Два мача, две нереализирани дузпи. Понякога това се случва във футбола. Самият аз съм пропускал. Ако ги бяхме били, това  щеше да е друга история. Ако продължим да излизаме  на тези позиции, ще имаме други дузпи и ще ги вкарваме. Просто днес не бе денят ни. Ние вярваме в нашите изпълнители на дузпи", заяви Солскяер.

531