Бивш футболист на Ливърпул иска обезщетение от ВАДА


Н. Гавазов

Бившият защитник на Ливърпул Мамаду Сако, който сега защитава цветовете на Кристал Палас, съди Световната антидопингова агенция (ВАДА) за грешка в провеждането на допинговия тест.

Напомняме, че през април 2016 г. Сако бе спрян от футбола за 30 дни поради факта, че в неговия допинг тест бе намерено забранено вещество. Заради дисквалификацията защитникът не успя да помогне на Ливърпул във финалния мач от  Лига Европа със Севиля (1: 3), а също така, според самия играч, забраната му е струвала мястото във френския национален отбор за Евро 2016. По-късно Сако бе оправдан, тъй като намереното в кръвта му вещество не е в списъка на забранените.

Според източника Сако иска от ВАДА материална компенсация в размер на 13 милиона паунда (около 14,5 милиона евро), твърдейки, че доходите му като играч, както и ценността на личния му бренд са спаднали значително след напускането на Ливърпул.

ВАДА отрича отговорността си напускането на Сако от  Ливърпул, обяснявайки трансфера с личен конфликт между защитника и Юрген Клоп.  

471